Séjours en France / Bretagne

 
   
     Lomapalautta

Tälle sivulle voit lähettää valokuvia, palautetta...

 

16/08/08 Loire-Atlantique

Bonjour Hannele,

terveiset Saksasta. Arki on taasen alkanut; lapset koulussa ja aikuiset töissä. Voimme vain muistella haikeana lomaa Ranskassa.

Meidän lomamatka Ranskassa sujui hyvin. Maisemat olivat kauniit, ihmiset mukavia ja ruoka hyvää. Sää oli vaihteleva, mutta lämmin.

Järjestämäsi majapaikka oli mukava. Saatoimme lasten kanssa kierrellä puutarhassa, nautiskella ´mansikkatehtaan´ mansikoista omalla parvekkeella. Parina aamuna nautimme residenssin ravintolassa aamiaisen ja samoin muutamana iltana herkuttelimme siellä päivällisen.

Meri oli lapsille uusi tutkimuskohde. He nauttivat kalliolla kiipeilemisestä ja meren tyrskyistä. He keräsivät sangot täyteen aarteita; simpukoita, kauniita kiviä. Vuoroveden vaihtelu oli heille suuri ihmetyksen aihe. Essille ja Villelle rosoinen rantaviiva kallioineen ja kivineen oli jännittävämpi vaihtoehto kuin mitä hieno viivainen hiekkaranta olisi ollut.

Kaupunki oli viehättävä. Tosin ehdimme kuljeskella siellä vain yhtenä aamuna ja kerran kävimme päivällisellä. Hauska, pieni paikka.

Kiitokset sinulle, kun järjestit paikan. Ilman apuasi emme olisi sinne löytäneet.

Viivyimme vielä Loiren laaksossa 4 yötä.

Mukavaa viikonloppua

- Heidi, Matti, Ville & Essi***************************************************************************************************************


27/07/08 Carnac, Morbihan, Bretagne

Meillä on lomaa vielä viikko ja helle hemmottelee vihdoin Suomessa...

Olimme tyytyväisiä Carnacin asuntoon. Pariskunta herttaisia ja piha lapsille oikein hyvä. Ranta vuorovesineen suomalaisille tosi kiinnostava.
Kävimme seikkailupuiston porteilla pariin otteeseen, mutta emme päässeet sitä pidemmälle. Puisto ei ilmeisesti ollut vielä auki, ei viikonloppuisinkaan. Se oli pieni pettymys, aikataulut eivät näyttäneet pitävän paikkansa. tai tuo heinäkuun alku ei ilmeisesti ollut vielä lomakausi. (Puisto aukeaa huhtikuussa, mutta valitettavasti huono viitoitus lippuluukulle sai asiakkani kääntymään takaisin)

Kaiken kaikkiaan matkalta jäi paljon hyviä muistoja ja kokemuksia. Ihastuimme eriteyisesti rantakallioihin, turismiin joka ei ole niin päällekäypää kuin Cote Azurilla ja tietysti siidereihin.

Kivaa kesän jatkoa!
Anna-Mia ja pojat

***************************************************************************************************************

15/06/08 Côte d'Armor, BretagneHei Hannele,
Lomamme sujui suht hyvin.Talo oli ihana-puhdas,siisti, todella hyvin varusteltu ja rauhallisella alueella.
Terassi iso ja piha kaunis mutta ei täysin aidattu (colliemme pysyi pihalla kuitenkin hyvin).Omistaja ystävällinen ja puhui englantia ihan ok.Lomavinkki-ja käännöspakkauksesta oli todella hyötyä-kiersimme lähialueet tarkkaan
niiden perusteella. Alue on kaunista ja graniittikivi-muodostelmat tekivät kyllä lähtemättömän vaikutuksen.
Alue sopiikin mielestäni hyvin innokkaille,merestä ja rauhallisesta miljööstä nauttiville patikoijille.
Ainoa asia mikä jäi harmittamaan oli sää-kahtena päivänä satoi(toisena lähdimme Brestin meriakvaaroon)ja muina oli puolipilvistä.Paras aika tulla Bretagneen taitaa olla myöhemmin kesällä-tosin turistejakin on silloin paljon enemmän...mutta nautimme lomastamme,luonnonrauhasta ja kauniista merimaisemista
Ensi kesää ajatellen-vuokraatko taloja myös muualta
päin Ranskaa esim.Lounais-Ranskan alue esim.La Rochelle,Biarritz?
Ystävällisin terveisin Leni

***************************************************************************************************************

05/06/08 Carnac, Morbihan, Bretagne

bonjour,
tout etait parfait
merci
cathy (Belgiasta perheineen vietti viikon Carnacissa)

***************************************************************************************************************

31/05-07/06 2009 Loiren laakso + Pariisi


Hei Hannele,
 
Loistavat ilmat, mahtavat majoituspaikat ja sopivan kiireetön matkaohjelma = hyvä lopputulos.
 
Kaikki etukäteen suunnitellut asiat toteutuivat, vaikka alussa helluntaipyhät ma ja ti aiheuttivat ongelmia löytää avoinna olevia ruokapaikkoja. Linnassa todella mukava isäntäväki ja runsaat aamiaiset. Lapset pulikoivat uima-altaassa joka päivä. Kierrettiin autolla linnoja, valikoitiin aamulla yhessä kohteet.
 
Pariisissa upea asunto, vaikka hissin huolto pakotti raahaamaan laukut portaita pitkin 9-kerrokseen. Huoneistosta oli mahtavat näköalat, Eiffel-torni iltavalaistuksessa on sykähdyttävä. Pääsimme myös lyhyellä jonotuksella käymään huipulla.
 
Sunnuntaina menimme taksilla lentokentälle, kun samassa majoituksessa ollut kreikkalaisperhe auttoi taksin etukäteen tilaamisessa.
 
Väsyneinä, mutta tyytyväisinä kotona ollaan ja suuntaamme mökille.
 
Kiitos matkan suunnitelusta ja toteutuksesta.
 
Terveisin,
 
Marja ja Harri

***************************************************************************************************************

12/06-17/06 2009 Loiren laakso

Pyöräilyloma Loiren laaksossa on nyt takana. Tämä oli varmaan paras loma mitä olemme koskaan viettäneet!Ihanat maisemat, suurenmoinen  ruoka ja isäntäväen  savoir-vivre jättivät suurenmoisia muistoja. Sääkin suosi.Reitit olivat mielenkiintoiset ja hyvin suunnitellut. Reittikirja oli todella huolellisesti laadittu. Kaikki järjestelyt toimivat loistavasti.
Nautimme suunnattomasti! Kaipaamme takaisin Ranskaan!
Vietäisimme mielellämme ensi kesänäkin lomamme  samaan tapaan.
Mutta tämä reitti on nyt nähty. Missä muualla Ranskassa järjestetään tämäntyyppisiä pyöräilylomia?


Terveisin

Marjo ja Pertti

***************************************************************************************************************

 

28.06- 02.06.2009 Bordeaux...

Hei Hannele,
Viime yönä palattiin Lyonin kautta Suomeen. Haluankin heti lähettää sinulle sylillisen kiitoksia, koska olit keskeisesti mukana loppuloman järjestelyissä. Kaikki sujui kuin rasvattu. Olimme todella tyytyväisiä kaikkeen mitä saimme kokea ja maistaa. Isäntäkin sanoi, että sinulla taita olla hyvä ystävä täällä Ranskassa, kun niin huolehtii, että teistä pidetään hyvää huolta!

Viinitilat olivat hienoja kokemuksia. Tiloissa oli todella hyvä vastaanotto ja opimme paljon viineistä. Myös Juhan tilalla oli hauska käydä; lupailin meneväni sinne joskus töihinkin.

Isäntäperheessä saimme hyvää kohtelua ja erinomaista ruokaa. Ja sitä oli PALJON. Menimme kierimällä joka ilta nukkumaan. Perheen emäntä joutui kylläkin isänsä sairastumisen vuoksi lähtemään ensimmäisen illan jälkeen Strasbourgiin. Isäntä hoiti meitä mallikkaasti yksinkin.

Koko ryhmä lähettää sinulle terveisiä ja kiitoksia. Ehkä vielä tapaammekin.

yst. Anna-Leena***************************************************************************************************************  
06.06 - 23.06.2009 Finistère - Morbihan - Pariisi

Heipä hei Hannele!

Kotona ollaan ja Pariisin päivät sujuivat hienosti & kotimatka!

2 päivää käveltiin ja kierreltiin nähtävyyksiä jalat muussiksi. Herkuteltiin hanhenmaksalla ja suklaapuodin herkuilla!
Jokilaivan 1 päivän kortti on todella hyvä juttu! Suosittelen.
Kiitos vielä kerran Hannele! Ilman sinua, matka olisi todennäköisesti jäänyt puolitiehen.
 
Palaamme Bretagneen ja Normandia valloitetaan vielä!
Erja & Fanny (Bretagnelle sydämensä menettäneet....)


***************************************************************************************************************
12.07 - 18.07 2009 (5 vrk taidekursseilla Bretagneassa)

Hei Hannele,

Nyt vasta kun sataa ja vihmoo vettä niin kesän lämpö ja mukavat muistot kesästä tulee haikeudella mieleen. Moni ystävä ja kollega ovat kateudella ja kiinnostuksella kuunnelleet meidän matka keromusta ja kokemuksia Bretagnesta. Kuten aikaisemmin sähköpostissani kirjoitin oli tämä kesä ja kesäloma yksi parhaimmista lomistani vuosiin. Siitä voin kiittää sinua ja majoituspaikan isäntäväkeä ja kaikkia ystävälisiä Bretagnelaisia. Ei Pariisissakaan valittamista ollut, mutta suurissa metropoleissa ei koskaan saa niin ystävällistä palvelua kuin pienemmissä paikoissa
.

Thomas oli erittäin tyytyväinen taidekurssiin ja voit hyvällä omalla tunnolla suositella kursseja muillekin. Opettaja otti hyvin huomioon nuoret oppilaansa ja oli erittäin iloinen, lämmin ja huumorintajuinen opettaja. Hänen huomaansa voi huoletta jättää nuoremmankin oppilaan koko päiväksi.

Majoituspaikan isäntäväki oli loistava pariskunta joka huolehti meistä erittäin hyvin ja olivat seurallisia. Sinun meille antama samppanja maistui mitä parhaimmin Ranskan itsenäisyys päivän iltana heidän keittiö/oleskelutilassa yhdessä erään heidän ystävänsä seurassa. Huoneet olivat loistavat ja näköala niistä mitä parhain. Voin hyvällä sydämellä suositella paikkaa muillekin matkailijoille.

Vielä kerran, kiitoksia kaikesta avusta ja erittäin hyvästä palvelusta. Toivottavasti meidän matkat jatkossakin suuntautuvat Bretagneen.

Oikein hyvää syksyn jatkoa sinulle ja jos satut juttusiin taideopettajan tai majoituspaikan isäntäväen kanssa kerro heille myös kiitokset täältä Suomesta ja oikein paljon terveisiä.

Terveisin Ulla, Leif ja Thomas
(Thomas haluaa oppia piirtämis ja maalamis tekniikkoja ja Ranskan kieltä sekä haaveena on tulla maailman kuuluisaksi sarjakuvapiirtäjäksi joka harrastaa heavy rockia. Thomaksen tuotemerkki on pingviini).

taidekurssit Bretagneassa taidekurssit taidekurssit bretageassa

***************************************************************************************************************

28.09 - 05.10 2009 golfloma Bretagneassa
(3 yötä hotellilinnassa****, 2 yötä perhehotellissa ja 2 yötä tasokkaassa bed and nreakfast majoituksessa + 5 green feetä + saarigolf)
Hei Hannele,

Matka ja kaikki muukin meni oikein hyvin.

Kaikki järjestelyt menivät erittäin hyvin ja niitä oli lisäksi vielä erittäin paljon, kun otetaan junat ja pöytävaraukset mukaan.

TGV on kyllä näppärä liikkua, mutta siihen suttaantuu kuitenkin melko paljon aikaa. Lisäongelman golffareilla teettää matkatavaran paljous siirtyä laitureille, jotka ilmoitetaan tosi myöhään ja lastaus sisään vaatii logistiikkaorganisointia ja sitten tulee vielä säilytysongelma vaunussa kun on muitakin lomalaisia matkalaukkuineen. (Junalla liikkuminen on työläämpää kuin lentäminen mutta ajassa melkein sama ! . Harri on oikeassa, että junalla liikkuessa kannattaa ottaa mahdollisimman vähän matkatavararoita) .

Meidän auto oli hyvä ja juuri riittävän suuri. Majoituspaikat olivat hyviä, sellaisia kuin halusinkin.

Ruoka oli rehellisesti sanoen erittäin hyvää, jopa välillä aivan taivaallista. Sinun vinkit ja varaukset olivat tärkeitä ja tarpeellisia. Mutta se golffarin lounas! Se on ongelma varsinkin Ranskassa ja Italiassa, joskun klubilta saa kolmen-neljän maissa jotain, mutta ei aina.
Golffareiden on syytä ottaa se huomioon etukäteen ja ymmärtää maan tapa.

Hyvää viikonloppua ja kirjoitellaan lisää.
Ja kiitokset vielä Hannele järjestelyistä.

terveisin
Eeko

golfmatkat golfmatkat golfmatkat
 
***************************************************************************************************************
30/09-03/10 2009 seminaari Loiren laaksossa (Pohjola)

Hei Hannele,


Matka oli mennyt oikein hyvin ja kaikki olivat tyytyväisiä. Suuret kiitokset sinulle avustasi ja järjestelyistä.
Erityinen kiitos hotellivalinnasta ja sen palveluista.
Työmäärä tällaisten ryhmäjärjestelyjen kanssa on aina todella suuri ja vaatii erityistä panostusta kaikilta osapuolilta, jotta kokonaisuus saadaan varmasti toimivaksi. Kiitos sinulle vielä kerran!
 
Ystävällisin terveisin

Anna-Maria

***************************************************************************************************************
07/04-14/04 2010 Golfmatka Normandiassa
 

Matka oli hieno ja kaikki toimi erinomaisesti. Onneksi tulimme viime yönä tänään Suomen ilmatila on ollut jo suurimmaksi osaksi suljettuna tuhkapilven vuosi. Myöskin matkatavarat pysyivät mukana lyhyistä (35 min) vaihdoista huolimatta. Ainoastaan CDG:llä oli ongelma golfbägien kuljettamisesta ja jouduimme maksamaan 60 € lisää, mutta täytyy hakea se Finnairilta takaisin.

Säät olivat aika hyviä peli-ilmoja, ainostaan Omaha Beach näytti rajuutensa, siellä oli todella
skottien keli, mutta linksit tiedetään.

Yhdet sakot kännykkään puhumisesta, mutta muuten liikenne, navigaattori ja auto ok. Ajoimme 1200 km, eikä se tuntunut missään, nukuimme päikkärit melkein joka päivä, olimme illallisella klo 20.00 ja uima-altaallakin vielä muutamia kertoja. Kivoja kaupunkeja Deauville, Tourville, Pont-Eveque, Cabourg ja ennen kaikkea Honfleur ja hyviä ostoksia.
Ajoimme aika paljon pikkuteitä.

Hotelli mahtava ja illalliset lähes Breteshen luokkaa. Palvelu todella ystävällistä, kuten myös muualla.

Kentät olivat jo hyvässä kunnossa, greenit ei nyt ihan vielä, mutta täysin pelattavia. . Minulle merkitsee kentän ikä aika paljon ja nyt pelasimme kaksi yli satavuotiasta ja yhden kahdeksankymppisen. Ja toinen vaatimus on klubikenttä eikä lomakenttä.

Muutamia arvioita kentistä, jos haluat minun mielipiteeni:

Cabourg Le Home, yli 100 v osittain links ja aikahyvässä kunnossa, miellyttävä atmosfääri ja ihastuttava vanha pieni klubi ja hyvä ruoka ja palvelu.

Dieppe, edelleen yli 100 v viehättävä tunnelma, hyvä kunto ja vaikka kenttä oli täynnä ei ketään edessä eikä takana. Matka on vähän pitkä.

Deauville on lomakenttä kuten La Baulekin, kannattaa pelata aamulla tai iltapäivällä ja mielellään viikolla. Startteri varoitti hitaasta kierroksesta ja kävi vielä muutamia kertoja valittamassa hitaudesta, mutta eihän sille enää mitään mahda. Muuten hieno kenttä ja erittäin hyvässä kunnossa.

Saint Julien on aika lähellä ja melko hyvässä kunnossa. Suunnittelu ja layout on erittäin
kiva paria väylää lukuunottamatta. Kannattaa lähteä liikkeelle aamulla varhain.

Omaha Beach La Mer on upeassa paikassa ja hienossa kunnossa ja myöskin haastava pelattava. Täällä ruuhkat lienevät Kartano-kentän puolella, koska loma-asutusta on aika paljon. Ja tietysti Cemetery täytyy käydä katsomassa, koska se on niin lähellä.

L`Amiraute on kokonaisuudessaan klubeineen aika juhlava investointi, kuka lienee rahoittanut. Mutta taitaa olla talousongelmissa, vaikka kunto oli vielä kohtuullinen. Pelasimme sen vajaaseen kolmeen ja puoleen tuntiin ja kentällä oli ainoastaan yksi pariskunta meidän lisäksi ja parkkipaikalla yksi auto meidän lisäksi.

Entretatin kentällä kävimme, mutta emme pelanneet. Vaikuttava ilmestys kokonaisuudessaan ja näytti olevan hyvässä kunnossa. Kannattaa suositella tosi golffareille.

Samaten kävimme Saint Gatienin kentällä. Vaatimaton klubi ja hijaista näytti olevan sielläkin, mutta lähellä Deauvillea ja sitä maatilamajoitusta, joka on teidän listoilla ja Honfleuriin lyhyt matka.

Houlgate näytti ohiajaessamme aika jännittävältä ja olisi pitänyt bongata, koska sillä on erittäin kuulut suunnittelijat ja vielä greenfeekin oli halpa. Mutta se nyt jäi tekemättä.

Tässä lyhyet kommentit. Matka oli erittäin hyvä ja me molemmat olemme todella tyytyväisiä. Ja kiitokset vielä erittäin hienoista illallisista, ei kyllä pitsat maistuneet.

Ensi viikolla lähden pelaamaan kolme kenttää Puolaan, jossa on hirvittävä maansuru tällä hetkellä.

Onnellista vuoden jatkoa Hannele työssä ja muuten,

toivottaa Eeko ja Ami.

 
***************************************************************************************************************
29/05-19/062010, 3 viikon perheloma Bretagneassa ja Normandiassa

Heipä hei Hannele!

kiitos vielä kerran viimeiseistä! Oli hauska tavata ja viettää kanssanne koko päivä! =)

Meillä matka sujui loppuun mukavasti: kilometrejä tuli 3600 ja löysimme kerta heitolla suoraan Roissylle oikeaan terminaaliin! Huh!

Totesimmekin matkan päätteeksi, että olemme selvästi merenrantaihmisiä. Normandian isämaa ei oikein sytyttänyt vaikka varsin kaunista, vihreää ja rehevää olikin. Ja ehdottomasti pidämme Bretangesta enemmän!

Summa summarun:

1. viikon talo oli ehkä kivoin kun meri oli niin lähellä, hyvä grilli, isot ikkunat joista kaunis auringonlasku merelle jne. ja kulkuyhteydet olivat hyvät. Priima keittiö!

2. viikon talo oli myös varsin viehättävä ja oli kiva yllätys kun pihakatoksessa oli pingispöytä, sulkapallomailat, petankki ym. kun Pia lapsineen tuli ja he viettivät iltaa kanssamme. Myös paljon nähtävää ja hyvät kulkuyhteydet vaikkakin lähemmäs merta kaipasimme.

3. talo sopii rauhaa rakastaville, hieman askeettisille ja niille, jotka haluavat hypätä päiväksi kastanjapuun katveeseen riippukeinuun hyvän kirja kera.

Kiitos Hannele jälleen matkajärjestelyistä!

uskoisinpa, että nyt Markokin on aivan myyty... jos ja toivottavasti kun taas ensi kesänä tulemme sinne suuntaan lennämme sinne Barcelonaan ja paluulento ehkäpä Biarrizista!

Aurinkoista kesää sinulle ja lapsillesi!

Erja & co

***************************************************************************************************************
20/06-26/06 2010 polkupyörämatka Loiren laaksossa

Hei Hannele!

Kiitos koko ryhmämme puolesta hienosti suunnitellusta mielenkiintoisesta matkasta. Matka oli sopivassa suhteessa kulttuuria ja liikuntaa. Tulemme kertomaan mukavasta kokemuksesta myös tutuillemme.

Terveisin

Jouko

***************************************************************************************************************
20-27/06 2010 Häät yksityisessä linnassa etelä Ranskassa
Hei Hannele,
Matka on ohi ja paluu arkeen on alkanut. Oli aivan mahtava matka. Ja juhlapaikkaa voi kyllä suositella, hieno historiallinen paikka, hyvää ruokaa ja maisemat siellä päin. Nyt pitää sulatella kuvien ja videoiden kera vielä koko matkaa ja ihmetellä mitä kaikkea tuli nähtyä ja koettua.

Kiitos vielä kerran kaikesta järjestelystä ja avusta. Muistan sinut kun seuraavan kerran suunnittelemme matkaa kohti Ranskaa. Taas tuli todettua että Ranska on kyllä mielenkiintoisin ja mukavin paikka keski Euroopassa joten tämä reissu ei varmasti ollut viimeinen.

Hyvää kesän jatkoa.

t. Sami
***************************************************************************************************************
12-19 / 04 2011 Golfmatka etelä-Ranskaan
 
Kiitokset Hannele,
Eilen matkustimme tasan kellonympäri, ja nyt kotiutuneet jo kokonaan. Lomamme sujui aivan täydellisesti. Kaikki varaukset olivat hyviä, niin majoitus kuin ruokailut ja kentätkin. Ei minkäänlaista haaveria missään vaiheessa. Chateauneuf oli hieno ja sellainen kuin oletinkin, siellä oli aivan loistava palvelu ja ruoka sekä henkilökunta, toisaalta onhan se Michelin Rouge Guidessa. Lähetän itsekin vielä Severinelle emailin. Onhan se vähän kalliimman puoleinen, mutta hyvistä fiilistelyistä pitää maksaa. Pelasimme kaikki kuusi kenttää ja ne olivat aivan kohtuullisessa kunnossa. Osa vähän raskaita, mutta toiset pohjalaisille sopivia. Auton suhteen meillä oli taas hyvä onnistuminen, saimme Europcarista aivan uuden Volvo XC60 maasturin, jossa oli kaikki mahdolliset lisälaitteet, nahkapenkeistä ja navigaattoreista lähtien. Ja hinta oli 305 € /vko, jossa oli omavastuunpoisto mukana. Joskus onnistuu kaupoissa, on oikeassa paikassa oikeaan aikaan.
 
Parhaat kiitokset ja hyvää kesää!
 
Ami, Tupu, Maale ja Eeko
***************************************************************************************************************
28/05 - 01/06 2011 Häät Loiren laaksossa
Hei Hannele,

Kaunis kiitos shampanjasta ja siitä, että näit paljon vaivaa häidemme ja loman onnistumiseksi. Ohjeistuksesi avulla löysimme linnan helposti, samoin Juha pääsi matkaan ajoissa ja vaivattomasti. Tutustuimme viinitiloihin ja muihin linnoihin, vain aika loppui kesken.

Kappeli oli täydellinen! Linnan rouva osallistui myös häihimme. Se oli meille kunnia, vaikka emme osanneet sitä ranskaksi ilmaista. Linna oli muutoinkin aivan ihana ja palvelu todella hyvää ruuasta puhumattakaan! Hääkakku oli piste iin päälle - uskomaton taidonnäyte. Kiittäisitkö vielä puolestamme isäntäväkeä ja henkilökuntaa onnistuneesta lomasta.

Vielä kerran paljon kiitoksia järjestelyistä,
Risto ja Anne
***************************************************************************************************************
05/06 - 16/06 2011 Loma Côte d'Azur ja Provence-alueella
Matka meni oikein hyvin.  Jörjestelyissä ei ollut mitään ongelmia. Kaikki siis sujui aivan kuten olit etukäteen kertonutkin.

Menton oli rantapaikkana ihan ok.  Ehkä kaupunkina en nyt ihan hirveästi suosittelisi.  Museossa ei sanakaan Englantia. Isompi puisto varsin luonnontilainen ja aika hinnakas.  Toisaalta lyhyt ja helppo matka Monacoon ja Nizzaan.  Rantaan oli lyhyt matka ja siellä olikin kiva oleskella. En siis ollut pettynyt Menttoniin.

Jälkimmäinen paikka oli todella kiva. Rouva todella ystävälinen ja asunnot todella viihtyisä.  Tällä alueella myös hirvittävästi kiinnostavaa nähtävää.  Jos majoitat tänne ihmisiä on ehkä hyvä mainita 5km päässä oleva kauppojen keskittymäalue.  Kymmeniä erillisiä liikkeitä ja useampi ostosparatiisi. Jos tältä alueelta ei löydä mieleisiään tavaroita ei niitä löydä kyllä mistään.

Ehkä mieleenpainuvimmat kokemukset olivat käynti härkätaistelussa ja ison kanjonin ympäri ajaminen

Kiitoksia hyvin sujuneesta matkasta.
Seppo, Eine ja Mikko

***************************************************************************************************************
11/06 - 25/06 2011 Ensimmäinen viikko Provence-alueella ja toinen Côte d'Azur-alueella
Hei, Hannele

Kiitos kysymästäsi, lomamme sujui oikein hyvin ja melkeinpä täysin ilman kommelluksia, jotka toki pieninä annoksina kuuluisivatkin mukaviin jälkimuisteluihin.
Valitut lomakohteet olivat mielestämme meille oikein hyvin sopivia sekä varustukseltaan että sijainniltaan.
Selvisimme muutaman tunnin päivittäisillä kohdekäynneillä ensimmäisellä viikolla, toisella päiväreissut kestivät vähän pidempään, joten uima-altaallaoloon ja seurusteluun jäi sekä vanhemmilla että lapsilla mukavasti aikaa. Ja pelailimme myös jalkapalloa ja pingistä iltaisin kun poikamme ja tuttaviemme lapset halusivat isänsä niissä lajeissa voittaa.
Kävimme monissa ehdottamissasi kohteissa mutta myös muissa. Kohdeluettelo on hyvä idea ja helppolukuisuutensa ansiosta auttaa kohteiden valinnassa.

Kesäkuun alku tuntuu mukavalta ajankohdalta vuosi vuodelta matkustaa eurooppaan kun ei vielä ole ruuhkia ja kuitenkin jo riittävästi lämmintä.
Säät suosivat sillä ensimmäisellä viikolla oli aurinkoista ja osin pilvistä, toisella pääosin aurinkoista, mutta sadekuurot osuivat yöaikaan tai ne pari jotka päiväsaikaan osui olivat lyhyitä kuuroja ja lähinnä virkistivät.

Matkamme oli ensimmäinen Ranskaan. Meiltä karisi jo ensimmäisellä viikolla luulo, että siellä ollaan ylimielisiä muita kuin ranskaa puhuvia kohtaan. Saimme todella ystävällistä ja varauksetonta palvelua joka paikassa hymyjen kera.

Olen markkinoinut palveluasi tutuilleni asiallisena, ystävällisenä ja osaavana. Toivottavasti saat jonkun heistä asiakkaaksesi. Kiitos vielä järjestelyistäsi ja sopeutumisesta meidän toiveisiin lomakohteen valinnassa.
Uskon, että palaamme vielä Ranskan maalle lomanviettoon. Ehkä kuitenkin katsastamaan jotain muuta aluetta, kun tapanamme on ollut vaihdella kohteita ja alueita, jotta näkisi uutta.
Sinulla taisi olla kohdeverkostoa kaikkialle Ranskaan.

Kiitos vielä kerran ja parasta mahdollista jatkoa sinulle.
Otan yhteyttä, kun seuraavan kerran sinne päin suuntaamme.

Terveisin Tarmo + muu perhe


***************************************************************************************************************
11/06 - 18/06 2011 Loma Provence-alueella
Hei
 
Vastaan vasta näin kesälomien jälkeen. Kaikki meni suunnitelmien mukaan. Majapaikassa oli kaikki kuten luvattu. Omistaja asui viereisessä talossa ja oli tarvittaessa auttamassa, jos oli ongemia. Ei juuri ollut.
 
Majapaikasta kävelyetäisyydellä oli viinitila, johon pääsi ilmaiseksi tutustumaan ja maistelemaan viinejä. Sai myös ostaa mukaan (mitä varmaan odotettiin maistelujen jälkeen..). Okrakaivos oli mielenkiintoinen, samoin kuin kaikki kylät vuorien rinteillä, joita matkaoppaissa oli mainittukin.
 
Kiitos järjestelyistä.
 
Miikka

***************************************************************************************************************
25/06 - 13/07 2011 Loma Bretagne--alueella (1 viikko jokilaivalla, 1 viikko suomenkilisillä purjehduskursseilla ja loppuaika Nantesissa)
Olemme ollut takaisin Suomessa jo kaksi viikkoa nyt. Edelleen lomat ovat hyvin muistissa ja lapset kertovat vieläkin paljon. Oli tosi kiva aika Ranskassa. Haluamme vielä kerran kiittää sinut hyvästä palvelusta.

TerveisinRita ja koko perhe

P.S: Onko sinulla vielä se kuva mikä otit oysteriviljelyssä?
***************************************************************************************************************
21/04 - 28/04 2012 Loma Loire-Atlantique--alueella

Hei Hannele

Tavattiin täällä meidän mökillä saunoen, syöden, valokuvia nettitikuilla vaihtaen. Kerroin terveisesi ja pohdittiin matkan hyviä ja huonoja puolia.

Aika yksimielisiä olimme paikasta, se oli mielenkiintoinen ja viikoksi riitti katselemista ja kävelemistä. Erityisesti pidimme torista, josta ostimmekin monenlaisia herkkuja. Hintataso oli meidän mielestä edullista. Siesta-aikoja ei ilmoitettu missään kauppojen tai ruokapaikkojen ikkunoissa, taitavat olla paikallisille liian itsestään selviä. Pari kertaa olisimme menneet päivällä syömään, mutta siesta oli liian lähellä.

Mökki oli siisti, hyvät keittiö-ja ruokailutilat.

Puukkoihin voisi myös panostaa, olivat täysin tylsiä ( huonolaatuisia ). Terotuspuikko olisi hyvä, nyt piti hioa kahta veistä, jotta sai leipää leikatuksi.

Nämä ovat oikeastaan tosi pieniä puutteita ja olisivat kaikki helposti parannettavissa. Eivätkä nämä meidän lomaamme pilanneet, niin paljon oli kivaa ja mielenkiintoista.

Wlan- verkkoa en myöskään löytänyt mistään, esim kylpylässä olisi luullut sellaisen olevan.

Vielä kerran kiitokset sinulle Hannele, olimme yksimielisiä siitä miten hienosti sinä osuutesi hoidit, jaksoit esittää meille lukuisia vaihtoehtoja ja vielä siellä paikanpäällä olit käytettävissä, jos tarvittaisiin. Se oli hieno juttu.

Hyvää kesää meidän kaikkien puolesta, Eeva

***************************************************************************************************************